La Bottega

La Bottega

La Bottega: een schoenen- en modepaleis van 2400m2 in het centrum van het Belgische Hasselt.

Op een prachtige locatie in het centrum van Hasselt huist La Bottega. Kunstoff heeft twee jaar gewerkt om de bestaande winkel te veranderen en uit te breiden tot een 'belevingservaring' van omvang. We zijn er trots op dat we dit grote project mochten realiseren. We hebben nauw samengewerkt met de sympathieke eigenaars van La Bottega; een ondernemend stel, dat met hun gedurfde keuzes het Vlaamse retail-landschap heeft verschoven.

Omoda

Omoda

Omoda Amersfoort, Omoda 's Hertogenbosch, Omoda Antwerpen, Omoda Goes On-en offline schoenentovenaars. Een begrip in retailland.

Na het ontwerpen van twee goedlopende Omoda-winkels en de restyling van drie bestaande winkels zijn we samen met Omoda tot een nieuw, onderscheidend concept gekomen. More is more, in deze aantrekkelijke schoen-walhalla's. De klant voelt zich prettig door de bijzondere en luxe uitstraling en een heldere routing. In het midden van de interieurs hangt een flonkerende haag van koperen lampen die gemaakt zijn op mallen van machine en vrachtwagen onderdelen. De robuuste balkenplafonds en de oude steentjes, gemaakt door Kunstoff, zorgen voor een monumentale sfeer. Het houtwerk is zwart en combineert mooi met het wit polymeer van de meubels. Eyecatcher in alle winkels is de imposante kroonluchter, gemaakt van honderden chromen schoenlepels. Een vast gegeven zijn de theatrale verhoogde entrees aan de straatzijde. Even binnenkijken!

Bronx showroom

Bronx showroom


Van den Assem

Van den Assem

Van den Assem, Rotterdam

De uitdaging was om een classy monobrand store om te toveren naar een hoog-segment sneakerstore.
Dat is gelukt door enkele simpele maar doeltreffende ingrepen: de vloer is ingelegd met zeskantige tegeltjes en het klassieke lijstwerk is verwijderd. Een opvallende balie, omlijst met hoogglans goud brengt helderheid en klasse. Door het aanbrengen van semi-transparant textiel in de kastenwanden krijgt het geheel een sportieve en moderne look. Zo werd de vrijblijvende gezellige sfeer getransformeerd naar een meer moderne en stylish ambiance. Geen grote ingreep, maar een uitgekiend resultaat. Dat is topsport!

IQ Studio

IQ Studio

IQ Studio, moderne schoenenwinkels in Eindhoven en Schijndel

Brabant meets Berlijn , dat was ons idee voor IQ Studio. De ambities en stijl van een echte wereldburger hebben we vertaald naar het Brabantse land, met als kernwoorden: Jong en avontuurlijk, maar wel gezellig en toegankelijk. Door het verenigen van warmte en heritage met moderne materialen is een stijlvol en artistiek geheel ontstaan. Dit alles op een groene vloer wat inmiddels het handelsmerk is geworden van deze sympathieke retailer. Er is niemand die hier niet naar binnen wil! 

Hypebazaar

Hypebazaar

Hypebazaar, Eindhoven en Nijmegen

Na een aantal meetings met het onverzadigbare retailbeest dat de eigenaar van Hypebazaar/Hypeconcepts is, kregen we carte blanche om in korte tijd twee winkels uit de grond te stampen met als doel twee multiproduct stores met een unieke identiteit. De cross channeling moest vloeiend verlopen met als kernwoorden branding/stijl/porno/streetwise/arty en vernieuwend. Door het gebruik van veel wit en transparantie in het volume van de meubels, gecombineerd met de opgefriste ruigheid van wat er al was, ontstond er iets wat we classy underground zijn gaan noemen. Fan-fucking-tastic!

Kega

Kega

Kega, Sassenheim

Als toekomst gerichte retailspecialist is Kega zich uiteraard allang bewust van de o-zo belangrijke concept beleving. Toen ons werd gevraagd hun kantoor te ontwerpen "met een echt retail gevoel" waren we er dan ook snel uit. We ontwierpen een kantoor met de creatieve sfeer van een atelier, waarbij de open werkvloer en de ongedwongen sfeer uitnodigen tot interactie en dynamiek. De transparante vergader- en overlegruimtes zijn echte centerpoints van waaruit de creativiteit over de werkvloer vloeit. De oude stenen wanden vertegenwoordigen in dit nieuwe, groene gebouw de heritage en fundamenten waarop Kega al jaren aan de toekomst bouwt. Taking retail further. 

Diversen

Diversen